sobota, 31. októbra 2015

Tekvicový koláč



Tento koláčik je jednoducho skvostný. Ale tak milo skvostný, na nič sa nehrá, nesnaží sa byť zaujímavý, nesnaží sa byť "cool" a ani "in". On si len tak je...

Ak by kombinácia sladkej tekvice a perníkového korenia pre niekoho nebola dostačujúca, tento koláčik je navyše aj bezlepkový a bezlaktózový. Bezlepkovosť mu vôbec neprekáža, je krásne nadýchaný a šťavnatý. 

Môžete ho pripraviť na plechu, v bábovkovej forme, alebo vo forme na mafiny. Koláčik je skvelý potretý maslom alebo džemom, alebo len tak. Je to individualista, vystačí si! 

Recept je na jednu dávku (z ktorej som upiekla takú menšiu bábovku), ja však robievam rovno dve - časť cesta na malý plech a časť na mafiny. 

Tekvicový koláč:
200 gramov trstinového cukru
90 gramov pohánkovej múky 
140 gramov ryžovej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku (bezfosfátový/bezlepkový)
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1 čajová lyžička škorice
1/2 čajovej lyžičky perníkového korenia (pokojne môžete pridať viac)
120 mililitrov oleja
270 gramov tekvicového pyré
2 vajíčka


V miske zmiešame spolu všetky suché suroviny, pridáme olej a premiešame. Do zmesi pridáme tekvicové pyré a vajcia a miešame, pokým nemáme jednoliatu zmes. Cesto dáme na plech (do formy, do košíčkov) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút (závisí od formy, v ktorej koláč pečieme), kontrolujeme špáradlom. Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť a je pripravený nechať sa zjesť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára