sobota, 31. októbra 2015

Tekvicové pyré


Tekvičkové pyré je úplne top vec! Jednoduché na prípravu a prudko využiteľné -  do koláčov, do palaciniek, do rizota, do polievky, ako dip,... Jeseň je vlastne celá taká tekvičková...a aj tak vonia.


Na pyré je najlepšia podlhovastá sladká tekvica; z kilovej tekvice budete mať približne ½ kila tekvičkového pyré.  Tekvicu jednoducho len rozkrojíme na polovicu,  na plech si dáme papier na pečenie a položíme naň tekvicu (rozkrojenou stranou nahor).  


Strčíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne 40 minút (tekvičku kontrolujeme vidličkou).   Upečenú tekvičku vyberieme von a necháme vychladnúť. 


Vychladnuté vnútro z oboch polovíc vyškriabeme lyžicou do mixéra a poriadne vymixujeme (závisí od mixéra, či sa vám podarí naraz spracovať obe tekvicové vnútra, alebo jedno po druhom). 


Ta dááááá! A máme tekvičkové pyré.  Najlepšie je ho zužitkovať ihneď, ale pokiaľ ho dáte do uzatvárateľnej nádoby, pekne vám vydrží pár dní aj v chladničke (prípadne sa dá zamraziť na horšie časy). 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára